Scenar

Scenar je kratica za ime metode vpliva na človeško telo in naprave, ki se uporablja v ta namen.scenar

SAMODEJNO

KONTROLIRANA

ELEKTRO

NEVRO

ADAPTIVNA

REGULACIJA

Naprava je bila razvita v sklopu sovjetskega vesoljskega programa. Cilj je bil ustvariti majhno, prenosno, energetsko varčno, a hkrati zelo učinkovito napravo, ki ohranja zdravje astronavtov in jim omogoča vrhunsko fizično in psihično stanje. Tako je bil izumljen univerzalni neinvazivni regulator telesnih funkcij-SCENAR.

Metoda temelji na načelih tradicionalne kitajske medicine- znanju akupunkture in akupresure, ter sodobnih dosežkih na področju elektroterapije.

Originalne naprave SCENAR in protokole zdravljenja sta izumila A. Revenko in A. Karasjev.  Po razpadu Sovjetske Zveze je postal SCENAR tudi dostopen za širšo medicinsko skupnost.

SCENAR aparat je registriran v Registru medicinske tehnike pri Ministrstvu za zdravje Rusije in je odobren za uporabo v medicinskih praksah.

Danes SCENAR uporabljajo v različnih državah: Kanada, ZDA, Avstralija, Nemčija, Švica, Nizozemska, Anglija.

 

TEHNOLOGIJA:

V osnovi elektroterapevtskega delovanja SCENAR-ja leži mehanizem nevro-adaptivnega prilagajanja, ki zagotavlja dinamično ravnovesje človeškega organizma, tako z okolico in notranjostjo organizma- homeostaza.

SCENAR oddaja električne impulze, podobne živčnim impulzom v našem telesu. V točki stimulacije nastajajo kemijske in električne spremembe, ki se širijo po celem nevronu in aktivirajo ciklične spremembe.

Torej, SCENAR-impulz aktivira ciklus elektrokemijskih reakcij, ki omogočajo potek procesov regeneraciji in samozdravljenja. Zdravilni učinek se doseže le z lastnimi rezervami organizma.

Regulacija vseh vitalnih funkcij poteka preko tesne povezanosti in medsebojnega delovanja živčevja in endokrinega sistema. Ta nadzor poteka preko izločanja živčnih celic- biološko aktivnih snovi, ki jih imenujemo nevromediatorji (NM). Klasični NM, kot  so amini (adrenalin,  noradrenalin, serotonin, histamin, dopamin, acetilholin…) in aminokisline (glicin, GABA, glutamat, aspartat),so značilni za debela mielinizirana živčna vlakna A- in B-, in imajo točno določeni fiziološki učinek. Nevropeptidi (endorfini, enkifalini, nevrotenzin …)pa  so največja in zelo pomembna s fiziološkega in medicinskega stališča skupina NM.  Nevropeptidi so poglavitni NM v  tankih nemieliniziranih C-vlaknih. Ta peptinergična vlakna sestavljajo bistveni delež živčnega sistema.  Sodobna znanost je že nedvoumno dokazala, da nevropeptidi zaradi svojih posebnih lastnosti ( dolgotrajno delovanje, kar jim omogoča delovanje na oddaljenih sinapsah) povzročajo nastanek kompleksnih regulacijskih verig in kaskad za nadzor fizioloških funkcij. Nevropeptidi – so lastne telesu farmacevtske učinkovine, ki omogočajo v organizmu potek procesov samoregulacije in samozdravljenja.

Zato je glavni cilj elektroterapije maksimalno efektivno vzdraževanje peptinergičnega C- vlakna, kar bi posledično pomenilo sproščanje učinkovitega odmerka nevropeptidov, ki so potrebni za  premagovanje motenj v organizmu.

SCENAR generira visoko amplitudne bipolarne električne impulze, ki niso škodljivi in po trajanju in obliki spominjajo na fiziološke bioelektrične impulze.

Neinvazivni SCENAR-impulz zahvaljujoč svojim fizikalnim značilnostim (velika amplituda, majhna moč in kratkotrajno delovanje) uspe vzdražiti vse vrste živčnih vlaken brez kakršnekoli poškodbe in preko nevropeptidov aktivirati endokrino in humoralno adaptacijo.

Za dosežek maksimalnega terapevtskega učinka je potrebno, da električni impulz avtomatsko spreminja svoje parametre v skladu z reakcijo, ki jo inducira v organizmu. Takšno dinamično usklajevanje parametrov impulza in stanja organizma imenujemo pri SCENAR- tehnologiji informacijska biopovratna zveza. SCENAR je prva elektroterapevtska naprava, ki deluje po principu upoštevanja povratne bioinformacije med telesom in napravo.

Z zaznavanjem stalno spreminjajoče se električne impedance kože, SCENAR modulira obliko in moč impulzov. Kot rezultat je vsak impulz drugačen od prejšnjega, kar preprečuje navajanje in slabitev orientacijske reakcije organizma.

 

SCENAR-TERAPIJA:

SCENAR-terapija izboljšuje delovanje celega telesa in pomaga povrniti, ohranjati in optimizirati splošno zdravstveno stanje in okrepiti imunske mehanizme.

Vemo, da imajo človeška koža in notranji organi tesno povezavo preko živčnega sistema.  Koža predstavlja “zemljevid”, ki odraža stanje notranjih organov in sistemov v človeškem organizmu. Hkrati pa je največji organ, ki omogoča zaznavo zunanjih dražljajev. Zahvaljujoč zgoraj navedenim lastnostim SCENAR-ja  je mogoče uravnavati stanje  notranjih organov preko delovanja na koži.

Terapija s SCENARjem je povsem neinvazivna in neboleča, brez vnosa kemičnih substanc  in nezaželjenih učinkov. SCENAR ne zdravi kot naprava, le spodbuja endogene rezerve organizma k samozdravljenju.

Elektrode SCENAR-ja postavljamo na različne predeli kože, v odvisnosti od aktualnih težav. Izbor con stimulacije pa temelji na starodavnih znanjih vzhodne medicine in sodobne nevroznanosti.

Terapija deluje v splošnem na treh ravneh:

 1. Bio-kemična raven: aparat spodbuja izločanje nevropeptidov- naravnih zdravilnih učinkovin.
 2. Bio-energetska raven: aparat čisti in ureja živčne in energetske poti ter tako obnavlja pretok energije in informacij
 3. Informacijska raven: aparat “bere” informacije s površine kože in jih uporabi za generiranje prilagodljivega električnega impulza, ki ga prenese na isti del površine kože.

 

UČINKI SCENAR TERAPIJ:

 1. reanimacijski
 2. protibolečinski
 3. protivnetni
 4. protialergijski
 5. normalizacija žilnega tonusa
 6. deluje proti oteklinam
 7. ustavlja krvavitve
 8. znižuje previsoko telesno temperaturo
 9. reparativni
 10. regenerativni
 11. kozmetični
 12. normalizacija vseh vrst presnovnih procesov
 13. normalizacija delovanja organov in sistemov
 14. zmanjšuje izraženost patoloških procesov in pospešuje rehabilitacijske procese
 15. omogoča zmanjšanje terapevtskih odmerkov zdravil in s tem morebitne nezaželjene učinke medikamentne terapije

POVPRAŠEVANJE

Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.


SCENAR-terapija je namenjena uporabi v različnih vejah medicine kot sestavni del kompleksnejšega zdravljenja ali kot samostojni niz terapij. Uporablja se pri vseh starostnih skupinah.

Naprava SCENAR  je namenjena za uporabo strokovnjakov z medicinskega področja in zahteva vsaj osnovno medicinsko znanje in razumevanje fizioloških procesov in tudi patologijo bolezenskih stanj.

Poglejte kako deluje -> Video predstavitev na YouTubu

 
Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.