Skrivnostna Indija ( 29.julij 2019) – 19 dni

Obisk ašramov Sai Babe, Ramane Maharšija, Sri Aurobinda, indijsko podeželje, Mysore s prelepo palačo in parki, krokodilja farma, počitnice na vzhodnoindijski obali…

Spoznajte duhovno bogastvo Indije z obiskom različnih ašramov.

Spoznavanje bogate indijske kulture in zgodovine, energetski center Zemlje.

Spoznavanje indijskega podeželja, počitek na vzhodni obali.

 

1446060601352 Discover India (and your-Self) by Boyan je program namenjen raziskovanju in spoznavanju duhovnega načina življenja v Indiji. Duhovnost, osebna preobrazba, mistika, čudeži, različne religije in njihovo medsebojno spoštovanje ter prepletenost so tu praktična izkušnja. Celotna zgodba prvega dela se dogaja v Putapartiju, rojstnem kraju Sathya Sai Babe in njegovem ašramu. Čeprav je Sai Baba, ki je znan po številnih čudežih zapustil svoje istrošeno in bolno telo, pa je njegova božanska energija še naprej prav čudežno prisotna. Največji čudež pa je še vedno brez dvoma njegova ljubezen, ki se neovirano pretaka skozi številne obiskovalce iz celega sveta in jih transformira v boljše, prijaznejše in srečnejše ljudi.

V drugem delu spoznavamo bogate naravne in zgodovinske zaklade južne Indije. Podeželje s številnimi rodovitnimi polji, kraljeva palača, parki, tisoč let star tempelj posvečen gori, ki slovi kot ena od zemljinih čaker, še kakšen ašram. Prava Indija Koromandija.

Sledi potovalni počitek in odklop v ribiški vasici na vzhodni indijski obali. Vidimo kako potomci umetnikov iz 5.st. klešejo kipe raznih božanstev iz granita, obiščemo krokodiljo farmo, se prepustimo ayurvedski masaži, občutimo toplo tropsko morje, da o gurmanskih užitkih sploh ne govorimo.

Na koncu še postanek v četrtem največjem indijskem  velemestu Madrasu. Obiščemo katedralo Jezusovega učenca, apostola (nejevernega) Tomaža, ki je tu deloval in umrl v letu 50 n.št.slika26012007-063

Program potovanja

1. dan BANGALORE – PUTAPARTHI.

Na letališču v Bangaloru vas bo čakal prevoz do Putapartija. Namestitev v hotelu, čisto blizu ašrama, kjer je naša baza (na željo v ašramu). Ko se zberemo gremo na orientacijski sprehod po ašramu, da se seznanite z dnevnim redom dejavnosti, lokacijo in urnikom samopostrežnih restavracij, trgovin, knjigarne… Najprej pa se bomo osvežili s čisto pravim kokosom.

2. – 7. dan PUTAPARTHI

Nahajamo se v ašramu Sai Babe, enem od največjih in najbolje organiziranih ašramov na svetu. Tu so idealni pogoji in okoliščine za delo na sebi in notranjo preobrazbo. Iščete odgovore na pomembna vprašanja, imate srčne želje ali nerešljive težave ali pa tako kot vsi iščete notranji mir? Potem ne skrbite, ste na pravem mestu. Vsak dan zjutraj in popoldan, bomo šli na samadhi daršan, kjer bomo doživljali posebno močan stik z Babovo energijo na kraju, kjer počiva njegovo telo in z njeno pomočjo raziskovali globine našega bistva. Prepustili se bomo zvoku badžanov, skupinskemu petju, ki se zaključi z aratijem. Ogledali si bomo muzej posvečen Babi, kjer je dokumentirano celotno njegovo delovanje in živlslika26012007-076jenje. Ja, tudi čudeži. Obiskali bomo specialistično bolnico, kjer je vsa zdravstvena oskrba brezplačna. Šli bomo do drevesa želja, Babove rojstne hiše, meditacijskega drevesa, mednarodnega športnega centra, glasbene akademije, osnovne, srednje šole in univerze, se vozili z rikšo. Kdor bo želel, bo lahko izkusil ayurvedsko ali tibetansko masažo. Boyan bo imel information 4 transformation program s predavanji o aktualnih temah, meditacijo… in posebnimi gosti, ki bodo podelili svoje osebne izkušnje s Sai Babo. Posebno poglavje je tudi hrana. Ašramske kuhinje so posebno gurmansko in duhovno doživetje hkrati.

8. dan PUTAPARTI – MYSORE.

Po zajtrku nas čaka izredno zanimiva vožnja. Prava intenzivna izkušnja. Nešteto polj, vasice, mesta, celo velemesto (Bangalore). Petnajst kilometrov pred Mysorom bomo obiskali sirotišnico, kjer se dogajajo Sai Babovi čudeži (na njegovi sliki se nepretrgoma že več kot 30 let sam od sebe pojavlja sveti prah vibuti, iz njegove podobice pa teče medu podobna tekočina amrita).

9. – 10. dan MYSOREindia-409

To je mesto kadil in izdelkov iz sandalovine, ki skuša ohranjati svojo bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Do neodvisnosti Indije je bil Mysore sedež prinčevske države v kateri je kraljeval maharadža, ki še danes živi v prekrasni palači (spada med največje in najlepše na svetu) odprti tudi za javnost, kjer boste lahko celo jahali slona. Prijetno kosilo ali večerja ob živi tradicionalni indijski glasbi v hotelu, ki je bil včasih palača za kraljeve goste vam bo dala nepozabno aristokratsko izkušnjo. Nad mestom bomo obiskali  tempelj Chamundi, od koder je čudovit razgled in videli 5 m visok kip bika Nandija, ki je eden največjih monolitnih stvaritev v Indiji. Tu je še ašram svetnika, ki zdravi z glasbo in kjer sta prekrasna botanični in bonsai vrtova. V mestu stoji ena največjih krščanskih katedral v Indiji,….

11. dan MYSORE-CHENNAI-MAHABALIPURAM

Vožnja s hitrim vlakom proti prestolnici južne Indije, ki jo zapolnimo z zanimivimi razlagami o deželi. Iz zvezne države Karnataka pridemo v Tamil Nadu, eno največjih in najstarejših med vsemi indijskimi zveznimi državami. Iz Chennaja še vožnja v 60 km oddaljeni Mahabalipuram, da se dobro odpočijemo na peščenih plažah bengalskega zaliva.

12.-14. dan MAHABALIPURAMindia-402

Mahabalipuram je majhna ribiška vasica polna templjev, katerih izvor sega v 5. stoletje n.š. Večino teh zgodovinskih znamenitosti si bomo ogledali in na vsakem koraku videvali umetnike pri klesanju kipov božanstev iz granita, ki slovijo po celi Indiji. Ogledali si bomo krokodiljo farmo, kjer so krokodili iz različnih delov sveta, videli pa bomo tudi kobre in kako jim njihovi dreserji vzamejo strup za farmacevtske potrebe. Ja, to ste mogoče videli na national geographic ali discovery tv kanalih, zdaj pa sami stojite tam. Bi vam odgovarjal izlet s kolesom do ribičev in poskusiti njihovo tradicionalno kosilo? Kaj pa ayurvedska masaža, crkljanje ob obali ali bazenu? Hrana je za prste obliznit. Privoščite si sončen vzhod nad morjem, saj smo na vzhodni obali.

15.-16. dan MAHABALIPURAM-PONDIČERI-GINGEE-TIRUVANAMALI 

Po zajtrku pot nadaljujemo v Pondičeri, bivšo francosko kolonijo na ogled mesta in obisk ašrama Sri Aurobinda, ki je bil eden od najpomembnejših duhovnih učiteljev in reformatorjev Indije. Nočitev v hotelu. Po zajtrku se bomo najprej odpeljali v Gingee, kjer bomo videli veličastne ostanke imperija Vijayanagar iz 15. st., potem pa jo mahnemo proti Tiruvanamalaju v prestižen eco resort, kjer vas za dobrodošlico čaka tradicionalna masaža stopal. Lahko vam papiga napove prihodnost. Še obisk ašrama Ramana Maharšija in večerja pri Nemcu. Zajtrk v hotelu.

17.-18. dan TIRUVANAMALAIindia-506

Nekaj dni bivanja v tem kraju pod sveto goro Arunačalo, ki velja za eno od zemeljskih čaker bo res pestro. Slavo Tiruvanamalaia je v svet ponesel Ramana Maharši, veliki modrec, svetnik in učitelj, katerega prisotnost se v ašramu še vedno močno čuti, čeprav je umrl že 1950. Povzpeli se bomo do pečine sredi svete gore, kjer je modrec živel 7 let. Obiskali bomo slaven, tisoč let star tempelj in šli po romarski poti okoli Arunačale, ki je vsa posejana s templji. Tiruvanamalai je močan duhovni center in energetsko središče, ki nas ne bo pustilo ravnodušne, raziskali pa bomo hinduizem še bolj podrobno, da boste lažje razumeli kako in zakaj Indijci živijo tako kot živijo. Možen vzpon na vrh Arunačale in obisk doma za revne otroke, kjer so nas vedno veseli.

19. dan TIRUVANAMALAI-CHENNAI

Po zajtrku in jutranji meditaciji se odpeljemo v velemesto z 10 milijoni prebivalcev, Madras, pred leti preimenovan v Chennai. Naš cilj je katedrala apostola (nejevernega) Tomaža, ki je v 50-ih letih n. št. deloval v Indiji in končal svoje življensko poslanstvo ravno v teh krajih. Mogoče bo ravno čas maše ali poroke. Še skupna večerja, kjer si podelimo naše indijske izkušnje in s tem se naš program zaključi. Izpolnjeni, zadovoljni in polni energije greste novim življenskim izzivom nasproti.

Ostaloindia-528

Cena na osebo v dvoposteljni sobi: od 1370 EUR

Cena vključuje: (min. 15 pax) nočitve in hrano po spodnjem opisu, vsi prevozi in ogledi z vstopninami po programu, stroški lokalnega angleško govorečega vodnika, napitnine, stroški organizacije in izvedbe programa (Kompas).

Nastanitev: 7 nočitev z zajtrkom v hotelu blizu ašrama Sai Babe (na željo v ašramu), 7 nočitev v hotelih 4* z zajtrkom, 4 nočitve v hotelu 3* z zajtrkom.

Sopotnikom iz Slovenije brezplačno svetujemo pri nakupu letalske karte, pridobitvi vize…

Prijave, vsebinska vprašanja in informacije

boyan.gorenc@gmail.com , +386 41 411 290Kontaktni obrazec.

Splošni pogoji so sestavni del programa. Program poteka pod formalnim okriljem mednarodno uveljavljene in večkrat nagrajene slovenske potovalne agencije Kompas preko katere potekajo vsa vplačila.

Za hotele navajamo lokalno kategorizacijo.

Program izdelan 1.12.2016

Ta program je možno združiti s programom Severna Indija

Cena na osebo v dvoposteljni sobi: od 3.270 EUR

Cena vključuje: vse naštete storitve v obeh programih in letalski prevoz v ekonomskem razredu iz juga Indije do New Delhija.

 

Spletne povezave

 

Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.