Ezoterična Indija (29. november 2019) – 17 dni

Ezoterična Indija - 29. november 2019, obisk ašrama Sai Babe, Hampi, Goa

Spoznajte duhovno bogastvo Indije z obiskom ašrama Sai Babe

Raziskovanje prestolnice izgubljenega kraljestva Hampi

Kopanje in oddih na čudovitih plažah Goe

 

slika26012007-095Discover India (and your-Self) by Boyan je program namenjen raziskovanju in spoznavanju duhovnega načina življenja v Indiji. Duhovnost, osebna preobrazba, mistika, čudeži, različne religije in njihovo medsebojno spoštovanje ter prepletenost so tu praktična izkušnja. Celotna zgodba prvega dela se dogaja v Putaparthiju, rojstnem kraju Sathya Sai Babe in njegovem ašramu. Čeprav je Sai Baba, ki je znan po številnih čudežih zapustil svoje istrošeno in bolno telo, pa je njegova božanska energija še naprej prav čudežno prisotna. Največji čudež je še vedno brez dvoma njegova ljubezen, ki se neovirano pretaka skozi številne obiskovalce iz celega sveta in jih transformira v boljše, prijaznejše in srečnejše ljudi.

V drugem delu raziskujemo zgodovino izgubljenega kraljestva, ogled bivše prestolnice Hampi, ki nam nudi enega najbolj presenetljivih vzdušij v Indiji, odlično ohranjeni ostanki velikega imperija iz 15. stoletja. Prava poslastica.

Sledi potovalni počitek in odklop ob eni izmed plaž v Goi. Bivamo v lepem resortu ob peščeni plaži. Razvajamo se z odlično hrano, topla voda Arabskega morja vabi, izgubljamo se v najrazličnejših odtenkih barv, vonjav in zvokov, opazujemo magične barve zahajajočega sonca. Ogled bolšjega sejma, stare Goe in plantaže začimb.

Pred odhodom domov še postanek v enem od največjih velemest na svetu, Bombayu. Znan tudi kot Mumbai je trgovska in finančna prestolnica Indije. Mega mesto v pravem pomenu besede. Tu sobivata blišč in beda Indije. slika26012007-091

Program potovanja

1. dan BANGALORE – PUTAPARTHI

Na letališču v Bangaloru vas bo čakal prevoz do Putapartija. Namestitev v hotelu, čisto blizu ašrama, kjer je naša baza (na željo v ašramu). Ko se zberemo gremo na orientacijski sprehod po ašramu, da se seznanite z dnevnim redom dejavnosti, lokacijo in urnikom samopostrežnih restavracij, trgovin, knjigarne… Najprej pa se bomo osvežili s čisto pravim kokosom.

2. – 7. dan PUTAPARTI

Nahajamo se v ašramu Sai Babe, enem od največjih in najbolje organiziranih ašramov na svetu. Tu so idealni pogoji in okoliščine za delo na sebi in notranjo preobrazbo. Iščete odgovore na pomembna vprašanja, imate srčne želje ali nerešljive težave ali pa tako kot vsi iščete notranji mir? Potem ne skrbite, ste na pravem mestu. Vsak dan zjutraj in popoldan, bomo šli na samadhi daršan, kjer bomo doživljali posebno močan stik z Babovo energijo na kraju, kjer počiva njegovo telo in z njeno pomočjo raziskovali globine našega bistva. Prepustili se bomo zvoku badžanov, skupinskemu petju, ki se zaključi z aratijem. Ogledali si bomo muzej posvečen Babi, kjer je dokumentirano celotno njegovo delovanje in življenje. Ja, tudi čudeži. Obiskali bomo specialistično bolnico, kjer je vsa zdravstvena oskrba brezplačna. Šli bomo do drevesa želja, Babove rojstne hiše, meditacijskega drevesa, mednarodnega športnega centra, glasbene akademije, osnovne, srednje šole in univerze, se vozili z rikšo. Kdor bo želel, bo lahko izkusil ayurvedsko ali tibetansko masažo. Boyan bo imel information 4 transformation program s predavanji o aktualnih temah, meditacijo… in posebnimi gosti, ki bodo podelili svoje osebne izkušnje s Sai Babo. Posebno poglavje je tudi hrana. Ašramske kuhinje so posebno gurmansko in duhovno doživetje hkrati.slika26012007-081

8. – 10. dan PUTAPARTI – HOSPET – HAMPI

Pozno zvečer vožnja do železniške postaje in vožnja z vlakom do Hospeta. Spanje na vlaku. V jutrnjih urah prihod v Hospet. Nastanitev v lepem hotelu. Po zajtrku se odpravimo na pravo avanturo v15 km oddaljeni Hampi. Ogled mesta in templja, ki ga je obiskal tudi Sai Baba, ko je bil star 14 let. Po vrnitvi je oznanil svoje poslanstvo. Doživeli bomo tipičen hindujski obred, ko svečenik za nas razbije kokos in naredi obred za našo srečo. Hampi, ki mu bomo posvetili dva cela dneva, je bil v15. st. prestolnica imperija Vijayanagar in je štel milijon ljudi. Danes je to vasica z 2000 prebivalci. Celotna pokrajina je posejana s hribi ogromnih skal in daje obiskovalcu občutek, kot da je prišel na drug planet. Sprehodi po teh hribih posejanimi s starodavnimi templji in palačami so pravi balzam za oči in dušo. Vožnja po reki z okroglim čolničkom je pravo doživetje. Neverjetni sončni zahodi sredi starodavnih svetišč na ogromnih granitnih skalah. To je idealen čas za meditacijo. Še okusna večerja v sproščujočem okolju. Nočitev. V udobni sobi si privoščimo krepak počitek.

11. dan HOSPET – GOA

Zgodaj zjutraj odhod z vlakom novim dogodivščinam naproti. Bivša portugalska kolonija Goa nas na peščenih plažah objame v sproščeno vzdušje. Goa je znana kot počitniški raj. Sprehod po plaži ob sončnem zahodu se prav prileže. Šli bomo mimo številnih lokalnih restavracij z odlično morsko in drugo hrano, tudi tipičnim goanskim karijem. Videli boste, kje je najboljša menjalnica, kavica, šoping, masaže, internet…Nočitev v hotelu. goa-beach-aerial-view-1040x496

12.-16. dan GOA

Pet celih dni za crkljanje v lepem resortu tik ob plaži, kjer je na voljo tudi ayurvedska masaža. Goa je eden izmed indijskih biserov. Kilometri čudovitih plaž, toplo arabsko morje, sproščena atmosfera, dobra hrana…, vse to omogoča absolutno relaksacijo in sanjske počitnice. Boyan bo skrbel za duhovno telovadbo in vam približal bogate zgodovinske in duhovne vrednote Indije. Pozabimo vse skrbi in vloge, ki jih imamo doma in se prepustimo indijskemu ritmu in običajem. Razna spoznanja in odgovori se rada dogajajo ravno v trenutkih največje sproščenosti. Jutranji sprehodi ob obali so nekaj posebnega, morda naletite celo na slona, svete krave, čez dan uživanje na plaži, zvečer pa sanjski sončni zahod. Množica trgovinic omogoča nakupe najrazličnejših spominkov. Večeri v Goi so nekaj posebnega, celotna plaža se ovije v preobleko številnih lučk restavracij, ki vabijo s svojo ponudbo. Sreda je dan za obisk največjega bolšjega sejma v Indiji. Za minimalno doplačilo lahko izberete poldnevni izlet in doživite čudovito plantažo začimb (lahko jahate slona), v stari Goi pa si ogledate srednjeveško trdnjavo in baziliko sv. Frančiška Xavierja, romarski center za katolike iz vse Azije. Lahko se s čolnom odpeljete na opazovanje delfinov, za doplačilo pa so na voljo tudi vodni športi. Uživancija totalna.

17. dan GOA – BOMBAY

Po zajtrku še dopoldanski užitki. Če bo dopuščal čas še kosilo, potem se odpravimo na letališče in let v Mumbai novim dogodivščinam naproti. Panoramska vožnja po mestu, če bo dopuščal čas si ogledamo prizorišče snemanja ‘Revnega Milijonarja’, največjo ”pralnico na prostem” v Indiji… Za doplačilo na voljo bufetna večerja v luksuznem hotelu (5*). Podelimo si naše indijske izkušnje in s tem se naš program zaključi. Izpolnjeni, zadovoljni in polni energije greste novim življenskim izzivom nasproti.indija-2011-485

Ostalo

Cena na osebo v dvoposteljni sobi: od 1.470 EUR

Cena vključuje: (min. 15 pax.) nočitve in hrano po spodnjem opisu, letalski prevoz Goa – Mumbai, vsi prevozi in ogledi z vstopninami po programu, stroški lokalnega angleško govorečega vodnika, napitnine, stroški organizacije in izvedbe programa (Kompas).

Nastanitev: 7 nočitev z zajtrkom v hotelu blizu ašrama Sai Babe, 3 nočitve v lokalnem penzionu z zajtrkom, 5 nočitev v hotelih 3* – 4*

Sopotnikom iz Slovenije brezplačno svetujemo pri nakupu letalske karte, pridobitvi vize…

Prijave, vsebinska vprašanja in informacije

boyan.gorenc@gmail.com , +386 41 411 290Kontaktni obrazec.indija-2011-489

Splošni pogoji so sestavni del programa. Program poteka pod formalnim okriljem mednarodno uveljavljene in večkrat nagrajene slovenske potovalne agencije Kompas preko katere potekajo vsa vplačila.

Za hotele navajamo lokalno kategorizacijo.

Program izdelan 1.12.2016

Spletne povezave

 

Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.