Biseri severne Indije z Varanasijem 27.04. – 05.05.2019

SPOZNAJTE INDIJO – SPOZNAJTE SEBE

BISERI SEVERNE INDIJE Z VARANASIJEM

 

datum potovanja: 27. april – 5. maj 2019                                                        

odhod: letalo iz Zagreba / Benetk / Ljubljane

najm. število potnikov: 20 oseb

 

NAJLEPŠI SPOMENIKI SEVERNE INDIJE:  New Delhi, prestolnica Indije;  Jaipur, rožnato mesto, prestolnica puščavskega Radžastana; Agra in Tadž Mahal, nesmrtni spomenik ljubezni; Varanasi, reka Ganges z duhovnim središčem Indije.

Program potovanja

 

1. dan: LJUBLJANA / ZAGREB / BENETKE – NEW DELHI

Zbirališče potnikov na letališču Zagreb / Benetke / Ljubljana dve uri pred poletom. Polet proti Indiji.

2. dan: NEW DELHI

Pristanek v jutranjih urah. Zgodnja prijava v hotel. Ogled 12 milijonske indijske prestolnice New Delhi. Mesto se deli na staro in novo. Je odličen primer sobivanja različnih kultur in verstev. Najprej si bomo ogledali njen najstarejši del. Stari Delhi je bil prestolnica muslimanske Indije od 11. do 18. stoletja in še vedno so vidni mnogi ostanki tega obdobja. Obiskali bomo slavno mošejo Džama Masjid (tretja največja na svetu) in občudovali izjemno arhitekturo. Najbolj nas bo vase posrkala tržnica Čhandi Čowk, po kateri se bomo popeljali z rikšo. Ogledali si bomo  veličastno svetišče Birla, posvečeno bogu Višnuju in sikhovsko svetišče Bangla. Če bo dopuščal čas, še ogled Lotos templja – bahajskega svetišča. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: NEW DELHI – SIKANDRA – AGRA

Po zajtrku vožnja v Agro, mesto v državi Utar Pradeš, največji indijski zvezni državi z več kot 150 milijoni prebivalcev. Na poti se bomo ustavili v Sikandri in ogledali kompleks, kjer je pokopan največji mogulski vladar Akbar. Popoldne ogled trdnjave Agra Fort, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija. Ogromne grobe stene je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmornate palače v notranjosti pa Šah Džahan. Njihova mogočnost in eleganca prevzameta vsakega obiskovalca. Prevzame pa tudi pogled na Tadž Mahal, ki nas vabi iz daljave. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

Po zajtrku ogled Tadž Mahala, ki je veličasten simbol nesmrtne ljubezni predzadnjega velikega Mogula Šah Džahana in njegove soproge Mumtaz Mahal. Sprehodili se boste po parku do bele marmornate palače – grobnice, uživali ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem. Ogled enega od čudes sveta vam bo drag spomin za celo življenje. Dan bomo nadaljevali z vožnjo v državo Radžastan. Na poti se bomo ustavili v Fatehpur Sikriju – mestu zmage. Zgradil ga je vladar Akbar kot zahvalo ob rojstvu sina. Mesto je obdano s 17 m visokim obzidjem, ki skrbno varuje prelepe palače, mavzolej, mošeje, bazene in vrtove. V popoldanskih urah prihod v rožnato mesto Jaipur, kjer so tisočletje vladali člani klana Radžput in nedvomno pustili svoj pečat. Danes velja Jaipur za eno najlepših mest v Indiji. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

5. dan: JAIPUR

Po zajtrku vožnja do trdnjave Amber. Če bo mogoče, bomo na slonjem hrbtu obiskali rezidenco dinastije Radžputov, ki so kar 700 let živeli in uživali ob pogledu na okolico. Tudi vas bo pogled gotovo očaral. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Mešanica kamna, marmorja, ogledal, poldragih kamnov in fresk pa pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. Sledil bo ogled Jaipurja – rožnatega mesta, ki velja za veliko izjemo med indijskimi mesti. Zgrajen je bil v 17. st., skrivnost njegove lepote je v matematiki in barvah. Najbolj znamenita je Palača vetrov oz. Hawa Mahal, ki je simbol mesta. Višek razkošne arhitekture pa je palača Džaj Singha, velikega mojstra v gradnji. Danes je velik del palače preurejen v muzej. Ogledali si bomo tudi izredno zanimiv Džantar Mantar; eden od petih observatorijev, ki jih je zgradil Džaj Singh. Na voljo bo tudi dovolj časa za obisk pisanih indijskih bazarjev, ki so prava paša za oči. Prenočevanje v hotelu.

6. dan: JAIPUR – VARANASI

Po zajtrku prosto do odhoda na letališče in polet v Varanasi. Mesto velja za duhovno središče Indije, kamor prihajajo romarji iz celotne Indije na očiščenje in meditacijo. Hindujci na obrežju svete reke Ganges izvajajo obredno kopanje in molitev v čast bogovom. Nad reko se dvigajo številni hindujski templji in trdnjava maharadže Anant Narayan Singha. Ogled arheološkega parka in muzeja, v katerem hranijo znani levji kapitel kralja Ašoke. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

7. dan: VARANASI

Po zgodnjem zajtrku odhod do nabrežja Gangesa in ogled ritualnega umivanja v sveti reki. Hindujci ob sončnem vzhodu pričnejo z versko meditacijo kot uvod v sežig trupel na lesenih grmadah in raztrositev pepela po sveti reki Ganges, za zadnjo pot v onostranstvo. Vožnja s čolnom po sveti reki nas ne bo pustila ravnodušne. Bregovi reke so nabito polni ljudi, svetnikov in romarjev z vse Indije. Varanasi je znan tudi po proizvodnji svile, po najstarejši znani univerzi na svetu in še bi lahko naštevali. Popoldne se bomo zapeljali do svetega kraja Sarnath, enega največjih budističnih centrov v Indiji in kraja, kjer je Buda prvič spregovoril učencem po razsvetljenju. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

8. dan: VARANASI – NEW DELHI

Po zajtrku in krajšem ogledu prevoz na letališče in let v New Delhi. Popoldne ogled nekaterih znamenitosti New Delhija: grobnica Mahatme Gandhija, parlament… Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Angleži v začetku 20. st. in je sodobna prestolnica s turističnim središčem – trgom Connaught. Angleži so zgradili tudi rezidenco predsednika države, imenovano Raštrapati Bhavan. Pot bo vodila do parlamenta, imenovanega Sansad Bhavan, ogledali si bomo Vrata Indije, spomenik posvečen indijskim žrtvam 1. svetovne vojne. Delhi je tudi odlično mesto za nakupe, obisk tržnic in trgovin je pravo doživetje. Prenočevanje v hotelu.

9. dan: NEW DELHI – LJUBLJANA / ZAGREB / BENETKE

Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in polet proti Evropi, pristanek na letališču v Ljubljani / Zagrebu ali Benetkah.
 

CENA: od 1.590 € na osebo

 

V ceni je všteto: letalski prevoz Ljubjana / Zagreb / Benetke – New Delhi in nazaj, letališke in varnostne pristojbine, notranja leta Jaipur – Varanasi in Varanasi – New Delhi, prevozi v Indiji po programu,  7x nočitev z zajtrkom v hotelih s 4* po programu v dvoposteljnih sobah, ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki, spremstvo slovenskega strokovnega sodelavca za Indijo, organizacija potovanja

V ceni ni všteto: storitve po doplačilih, stroški osebnih naročil, napitnine na poti.

Obvezno doplačilo ob prijavi – manjša skupina:

  • skupina 6 – 9 oseb: 470 €
  • skupina 10 – 14 oseb: 270 €
  • skupina 15 – 19 oseb: 130 €.

Doplačilo na poti (spremljevalcu): napitnine 50 € na osebo.

Ostala doplačila ob prijavi:

  • enoposteljna soba 270 € na osebo;
  • indijski vizum 85 € na osebo.

 

Vizum: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop do 60 dni. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.

Slovensko spremstvo: na potovanju vas bo spremljal Bojan Gorenc, odličen poznavalec posvetne in duhovne Indije. Več informacij o  njem najdete na www.boyan.si  Nanj se lahko obrnete za vsa vprašanja, povezana z vsebino programa,  boyan.gorenc@gmail.com , +386 41 411 290

Informacije in rezervacije: Kompas Novo mesto – Milena Furlan, tel 07 393 1524, 041 346 136,

Opomba: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa. Če bo odhod z enega od okoliških letališč, bo do letališča organiziran avtobusni prevoz (doplačilo).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na spletni strani in na prodajnem mestu.

Program je pripravljen po cenah in pogojih na 15. marec 2019. Pridržujemo si pravico do spremembe cene potovanja, če pride do bistvenih razlik v cenah letalskih vozovnic in hotelskih nastanitev.

 

Odgovorni organizator: Kompas Novo mesto d.o.o.

 

 

video_image2

Povpraševanje

Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.

Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.